Skip to main content

[ 83 ] Διασκέδαση ; τιμωρία

83

web - gsirg.com


 τιμωρίαΈνας συμβολικός σχεδιαστής που θα αλλάξει τη σκέψη σας


          ⧭kisi έζησε μια πολύ γνωστό μέρος Μαχάτμα | φήμη του απλώθηκε γύρω από την περιοχή | γνώστες, οφείλονταν σε λόγιους, τα πολλά περίεργος τύπος, μαθητής του στην περιοχή | Ένας μαθητής από τους μαθητές του, με τις ευλογίες του γκουρού του, όταν απέκτησε τη διδασκαλία όλων των ειδών, τότε ο πλοίαρχος διοίκησης, άρχισε να σκεφτούμε το ταξίδι έξω για την ευημερία | Guruji γνωρίζοντας την κρυμμένη πνεύμα της φιλανθρωπίας στις καρδιές τους, τους έδωσε την άδεια να elsewhere're ευτυχώς δίνει ευχαρίστηση, μια ευλογία από άσραμ του | Ακολουθώντας τις εντολές του γκουρού, ο Mahatma ji βγήκε από τη χώρα. Βλέποντας ένα όμορφο μέρος σε ένα μέρος, έκανε ένα εξοχικό σπίτι. Ο Mahatma ji ήταν ένας σοφός άνθρωπος και ως εκ τούτου ο έπαινος του εξαπλώθηκε και στους τέσσερις.


           ⧭ Η ηλικιωμένη κυρία του Mahatma ji ζούσε σε ένα χωριό κοντά στην Κούτια. Μια φορά ο γιος του άρρωστος άρρωστος. Οι ηλικιωμένοι πήραν κάθε δυνατή μεταχείριση του γιου της, αλλά δεν κέρδισε κανένα όφελος. Τότε οι χωρικοί ενημέρωσαν την κυρία ότι ο Μαχάτμα που ζει σε ένα κοντινό χωριό είναι ένας μεγάλος άνθρωπος. Εάν πηγαίνει σε αυτούς, μπορεί να σωθεί η ζωή του παιδιού του.


         Ο Baba Baba και η ανήμπορη κυρία πήγαν στο Mahatma ji και άρχισαν να τον νιώθουν για την ευημερία του γιου του. Μετά από επανειλημμένο αίτημα της γυναίκας, ο Mahatma ji είχε συμπόνια. Ξεκίνησε εσώρουχα του χαλαρά και «ρίζα» Μαλλιά «» εκεί λέγοντας στη γυναίκα, για να δημιουργήσετε φυλαχτά, που δένουν στο λαιμό του παιδιού, το παιδί θα είναι μια χαρά | Επίσης έδωσε στον όρκο ο όρκος ότι δεν πρέπει να πει σε κανέναν γι 'αυτό. Μαχάτμα αν θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και όταν μια ασθένεια σε κάποια από τις γυναίκες που θα ανακτήσει από δένοντας το φυλαχτό, αλλά ήταν κάποιος άλλος να μην Btayeghi |


        Η γυναίκα ευχαρίστως δέχτηκε ότι ο "Baal" ως δώρο του Mahatma ji και πήρε σπίτι. Τώρα η γυναίκα έδεσε το παιδί με αυτό το "μαλλιά" σε ένα φυλακτό. Το παιδί της γυναίκας που πάσχει από ανίατη ασθένεια, θεραπεύτηκε σε μια μέρα.


        ⧭us γυναίκα, όταν το μωρό ανίατη ασθένεια θεραπεύεται ως εκ θαύματος, άνθρωποι του χωριού άρχισαν να προσπαθούν να βρουν τρόπους για την ανάκτηση του παιδιού από τη γυναίκα | Για πολύ καιρό, η γυναίκα δεν είπε σε κανέναν. Αλλά επανειλημμένα προσευχήθηκε και προσευχήθηκε για έλεος και είπε στους χωρικούς όλη τη διάκριση. Τώρα αυτό το πράγμα έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά στους ανθρώπους του χωριού. Σιγά-σιγά το χωριό κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να θεωρούν τους εαυτούς τους σε συμβουλευτικά τεχνάσματα για να πάρει Μαχάτμα «σύμφωνα με το δίκαιο των εσωρούχων» θαύμα παιδί «» |


        ⧭dusre ημέρα πολλοί από τους κατοίκους του χωριού έφθασε στην καλύβα του Μαχάτμα, και άρχισε να προσεύχεται για να «» τα μαλλιά «» κάτω από | Κάποιοι πήραν τον Mahatma ji μετά την υποψηφιότητα του Μαχάτμα και ένας-ένας ξερίζωσαν όλους τους "Baal". Διανέμει επίσης τα μαλλιά αυτά στους χωριανούς, έτσι ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα μπορούσε να το αφαιρέσει. Τώρα ο Mahatma ji πήρε πολύ αναστατωμένος και άρχισε να νικήσει το κεφάλι του, αλλά τα προβλήματά του δεν τελείωναν εδώ.


    Για να ξεριζώσουν ⧭baba τα μαλλιά, όταν ήρθε να γνωρίζουν οι άνθρωποι από άλλα χωριά, στη συνέχεια πήγε σε μια μέρα που οι άνθρωποι καλύβα Μαχάτμα με κουρέα με του, και να βοηθήσει την κατασκευή του όλα τα «Μπάμπα τα μαλλιά του σώματος» «Κομμωτήριο Σας έφερε κοντά Σκέφτηκε πως αν το εσωτερικό του Μαχάτμα G είναι τόσο εκπληκτικό και θαυματουργό εξουσιών σε ένα παιδί, θα αποκτήσει σίγουρα αρκετή ενέργεια για να καλύψει αρκετές φορές στο σώμα | Τώρα ολόκληρο το σώμα του Mahatma Ji ξυρίστηκε. Ο Μαχάτμαζι είχε πολύ ταραχή και εκείνη τη νύχτα άφησε το εξοχικό του και έφτασε στον κύριό του.


      Όταν είδε αυτόν τον όρο ενός από τους μαθητές του, ο Guru Ji ήταν πολύ λυπημένος. Ο Μαχάτμα Τζι είπε στον Γκούρου Τζι, ο Γκούρου ji έκανε καλά για όλους τους ανθρώπους του γύρω χωριού. Τότε γιατί μου συνέβη; Είστε τόσο ενημερωμένοι, μου λέτε τον λόγο.


       ⧭ Guruji είπε Mahatma Ji ότι hey! Αγαπητός μαθητής μου, αυτός ο κόσμος είναι έτσι, αν θέλετε να κάνετε καλό σε κανέναν και να το κάνετε και εσείς. Ακόμα και ο κόσμος τόσο εκτιμούσαν, τόσο εγωιστικά, αλλά σε εύθετο χρόνο θα ξεχάσετε μπομπονιέρες σας, δεν θα σας κουράσω, θα πληρούν τις προϋποθέσεις για το όφελος των μικρών της |


         ⧭ Παρόλα αυτά, υπάρχει κάποιο λάθος και σε αυτό. Θα πρέπει παρά στη συμμετοχή σε έναν οργανισμό ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε άλλη μορφή που καταναλώνονται λίγο, ή ακόμα και από το έδαφος ή κάτι άλλο | Υπάρχει επίσης ένα όριο στη συμβολή αυτού του σώματος. Αυτό που παραμένει μετά από αυτό, δεν σημαίνει τίποτα. Έχετε λοιπόν λάθος ή τιμωρία σας.


        ⧭Αυτό είναι που τώρα ξεχνάτε το παρελθόν και πάλι να εμπλακείτε στο φιλανθρωπικό έργο σας. Ο Θεός θα κάνει καλό για σας.


       ⧭ Καταλαβαίνετε τίποτα; Εάν δεν καταλαβαίνετε, μην ξεγελιέστε, προσπαθήστε να καταλάβετε κάτι, να δεχτείτε κάτι.


Σας ευχαριστώ


Iti shriweb - gsirg.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

83

web - gsirg.com


Μάθηση


        Ήταν ένα πολύ κακό αγόρι. Ήταν το χόμπι του να περπατάει μαζί με τα αγόρια όλη την ημέρα, να παίζεις τη συζήτηση για άχρηστο και να ενοχλείς άλλους. Ολόκληρη η γειτονιά, ακόμη και οι γονείς της ήταν πολύ ανήσυχοι για τους διαβόλους του αγοριού. Ο πατέρας του αγόρι τον είχε καταλάβει αφού κατάλαβε και εξάντλησε τον, αλλά οι διάβολοι του δεν πήραν το όνομα του τέλους.


        Μια μέρα, οι γονείς του αγοριού ετοιμάζονταν να πάνε σε μια γαμήλια τελετή. Την ίδια στιγμή, το αγόρι του είδε στο σπίτι, σε μια χαοτική κατάσταση, με το να είναι δαιμονικό. Δείτε την προετοιμασία των γονέων τους για να πάει σε μια τελετή του γάμου, άρχισε να επιμένει στη μετάβαση μαζί τους, αλλά οι γονείς της αρνήθηκαν να τον αφήσει να το πάρετε μαζί σας |


        Ήταν κατανοητό ότι το αγόρι, λόγω της Shaitanion του οι γονείς του δεν είναι πρόθυμοι να το πάρετε μαζί σας |, αλλά το αγόρι συνέχισε να επιμένει στην θέση στις προσπάθειές τους, και | Η σκέψη των γονιών του ότι, ακόμα και μετά αρχίσαμε να κάνουμε ό, τι Shaitanian το αγόρι, και σκεφτόταν ότι δεν μπορεί να θέσει μακριά Shaitanion γιο του, ακόμη και με τους γείτονές μου | Οποιοσδήποτε γείτονας ήταν πολύ δύσκολο να τον αποτρέψει από το να προετοιμαστεί. Έτσι, υπέκυψε πριν από επαιτεία το αγόρι επέμενε, πρότεινε μπροστά του, δεν θα είναι παρόντες κατά την τελετή, αλλά θα πω τίποτα σε κανέναν | Το αγόρι έτοιμο για αυτό.


          Η μητέρα, ο πατέρας και ο πατέρας είναι τα ίδια. Συνόδευσε το αγόρι για να συμμετάσχει στην τελετή του γάμου. Όλα ήταν τακτοποιημένα σε εκείνη την γαμήλια τελετή, ότι το αγόρι ήταν σατανικό. Είναι λέγοντας ότι αυτό είναι ακριβώς το τέλειο, snakes'll λάβει snakeskin σας πώς έχουν αλλάξει φορές, αλλά το φίδι είναι ένα φίδι παραμένει | Και αυτό το αγόρι.


           Αν και ο γάμος Προσθήκη λειτουργία, κουνώντας ένα δροσερό, αριστοκρατικό συγγενείς που πήρε βαθιά στις δουλειές του σπιτιού χέρια χωρίστηκαν, γροθιά του άντρα δεμένο το δεξί του χέρι και τον αγκώνα του βραχίονα του πριν από την άλλη πλευρά με το χέρι, Έδειξε αυτούς τους κύριους. Ένιωσαν το σημάδι του παιδιού ή δεν το κατάλαβαν, δεν το γνώριζαν, αλλά έκαψαν το νόμισμα της άρνησης.


       Τώρα το παιδί ήταν και πάλι προστίθενται στα άκρα του δείκτη και του μεσαίου δεξιά, έκανε σχήμα στα μάτια, και επισήμανε στην εν λόγω κύριος | Ίσως ο κύριος δεν καταλάβαινε τίποτε πάλι. Τόνισε ξανά το κεφάλι του με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν. Τώρα η περιέργεια του παιδιού έχει αυξηθεί.


     Επεσήμανε ότι ο κύριος στο δείκτη αριστερό χέρι και έκανε στρογγυλό σχήμα με τον αντίχειρα και το δεύτερο δάχτυλο του δείκτη επανειλημμένα με την παράδοση εισάγετε τον κύκλο, τότε | Τώρα έφτασε εκείνες απαλό σύννεφο υδραργύρου από την αλαζονεία του είναι από το αγόρι επανειλημμένα | Δεν είδαν κανένα λόγο, πήγαν αμέσως στο αγόρι και άρχισαν να τον χτυπούν. Με αυτό, όλη η τελετή ήταν έξαλλος.


       Πολλοί λογικοί άνθρωποι έκαναν ειρήνη μεταξύ των κυρίων, να ηρεμήσουν τον κύριο. Με την ερώτηση πολλά, ο κύριος είπε ότι αυτό το αγόρι μου έκανε επανειλημμένα να αισθάνομαι τόσο άσχημα. Όταν ρώτησαν το αγόρι γιατί το έκανε αυτό; Τότε το αγόρι μου είπε ότι οι γονείς μου πήραν μια υπόσχεση από μένα πριν έρθουν εδώ, ότι δεν θα μιλούσα σε κανέναν.     Η απαγόρευση μιλώντας ρώτησα χειρονομία πριν από τον κύριο ότι εμπλέκεται στη λειτουργία του κοριτσιού κόμμα; Έτσι δεν με υπέγραψαν ξανά. Τότε και πάλι ρώτησε γι 'αυτό, ο ίδιος εμπλέκεται στη λειτουργία του κόμματος αγόρι Ωστόσο, το μόνο σημάδια «» δεν «»; | Στη συνέχεια, την περιέργειά μου και ανέβηκε και ήθελα να ξέρω τον κύριο ότι αν δεν θα παραστεί στην τελετή υπέρ των αγοριών, και δεν περιλαμβάνονται στη λειτουργία της πλευράς του κοριτσιού, επανέλαβε το σπίτι να πάει μέσα και έξω Έρχεσαι; Με άρχισαν να με σκοτώνουν, ενώ δεν έχω κανένα λάθος. Τώρα οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ο λόγος αυτής της παρεξήγησης είναι να αρνηθεί να μιλήσει με το παιδί.       Μερικοί έξυπνοι άνθρωποι παιδί εξήγησε, επίσης, ότι μόνο Shaitanion σας αγνόησε τα μέλη της οικογένειας σας, αλλά οι ξένοι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά | Έτσι και θα αντιμετωπίζει κάποιος όταν το κάνετε, τότε θα έχετε υποβληθεί σε τέτοια κατάσταση |       Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα έχει αυτή η μάθηση στο παιδί ότι έχει αφήσει εντελώς το διάβολο πράγμα. Τώρα είχε γίνει καλό παιδί. Με αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς αυτού του παιδιού, όλοι εκείνοι που ήταν στο σπίτι και τη γειτονιά του ήταν ευχαριστημένοι μαζί του. Μερικές φορές, τα παιδιά γίνονται καλύτερα ακόμα και μετά από να τιμωρηθούν.


Σας ευχαριστώ web - gsirg.com


 -------------------------------------------------- -----------------------------
Θρησκεία


83/2


 web-girg.com


 Λατρεία


Η γη μας, στην οποία κατοικούμε, χτίστηκε πριν από λίγα χρόνια σήμερα. Αυτή η περίοδος μπορεί να ονομαστεί "αιώνια". Μετά από αυτό έρχεται ο αριθμός του "Adikal". Η αρχαία θρησκεία του λαού της χώρας μας ήταν «Βεδική θρησκεία». Από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι τώρα στην Βεδική θρησκεία πολλούς μελετητές, φασκόμηλο φασκόμηλο και έξυπνα τον εαυτό τους, που ενώ είναι στον κόσμο, έχει περάσει όλη του τη ζωή, αλλά είναι σαν τη ζωή του, είμαστε πολύ πίσω το χρόνο για να μάθουν Πρέπει να παρατηρήσετε. Βεδικοί σοφοί χρησιμοποίησαν για να τελειοποιήσουν τη ζωή τους πριν ασχοληθούν με τη φιλανθρωπική δουλειά. Γι 'αυτό χρησιμοποιείται για διάφορες μορφές θρησκευτικών λειτουργιών. Με την ολοκλήρωση αυτών των θρησκευτικών τελετουργιών και τελετουργιών, αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν για να επιτύχουν πληρότητα. Για να πάρει την πληρότητα της ζωής, συνήθιζε να κάνει πολλά είδη δραστηριοτήτων στη ζωή. Σε αυτές τις θρησκευτικές δραστηριότητες, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι είναι η «λατρεία», σε κάθε αναζητητή.


 Έννοια της λατρείας


Εάν η λατρεία είναι κατανοητή κυριολεκτικά, τότε αυτή η λέξη αποτελείται από τις λέξεις «sub» και «asana». Το Sub σημαίνει σχεδόν, και το asana σημαίνει καθίσματα. Με σύμπτωση και των δύο λέξεων, το νόημα της «πλησιέστερης» ή της «καθισμένης κοντά» εκδηλώνεται. Ακριβώς όπως η θερμότητα κάθεται δίπλα στη φωτιά, και είναι γνωστό ότι είναι κρύο καθισμένος κοντά στον πάγο. Ομοίως, αν επιτευχθεί η εγγύτητα των θεϊκών δυνάμεων, τότε οι ιδιότητες αυτών των θεϊκών δυνάμεων είναι δυνατές μέσα στο άτομο.


Ενσωμάτωση θεϊκών αξιών


Όταν κάποιος Sage-Muni ή αναζητητής λατρεύει κάποιον θεό. Εκείνη τη στιγμή λαμβάνουν τη φήμη τους. Αυτή η ακολουθία επιτυχίας συνεχίζεται συνεχώς στις επόμενες στιγμές της ζωής τους. Μετά την ανάληψη της παρουσίας των θείων δυνάμεων, ο αιτών έχει περιείχε τις καλύτερες δυνάμεις, οι αιτούντες των ιδιοτήτων τους πάει το όφελος απλά ήθελε να πάρει στη ροή του ρεύματος όταν συνδέεται ηλεκτρικά καλώδια από το μετασχηματιστή γίνεται αναπόφευκτη | Το ίδιο και αν αποκτήσει παρουσία θεϊκές δυνάμεις, τότε το άτομο είναι στη ζωή των θείων ιδιοτήτων του θεού με την πιθανή ενσωμάτωση, καθώς και στην αυτοαπασχόληση μπορεί να είναι δυνατή | Αυτο-βελτίωση


Ο Βόσνιος σοφός Muni του Adikal θεωρούσε την αυτοεκτίμηση ως την κορύφωση της ανθρώπινης ζωής. Έτσι, για να επιτύχει την επιτυχία, χρησιμοποίησε διάφορα είδη θρησκευτικών πράξεων. Συνήθιζαν να απαγγέλλουν ψαλμωδία, διαλογισμό-λατρεία, αναζήτηση λατρείας, διαλογισμό-λατρεία, λατρεία και γιόγκα. Κάποτε πίστευε ότι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους θα μπορούσε να επιτύχει τη ζωή του. Η ιδέα του ήταν ότι, αυτός είναι ο δρόμος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν το σκοπό τους μόνο ακολουθώντας τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιούσε αυτά τα καθήκοντα με ιδιαίτερη έννοια.


 Ο σκοπός της αυτοπροβολής


Όταν οι αναζητητές στη ζωή τους ήταν επιτυχείς στην επίτευξη επιτυχίας στην αυτοπροβολή. Μόνο τότε η προσωπικότητά του περιελάμβανε ανώτερες ιδιότητες. Για το σκοπό τους αυτοβοήθειας ήταν απλά να μην πάρει συνέντευξη από τον Πατέρα Θεό, αλλά και στην ανάπτυξη των διαφόρων καλύτερες ανθρώπινες ιδιότητες στην προσωπικότητα αλλά το | Αυτές οι σοφοί είναι ο ευκολότερος τρόπος λατρείας για να επιτύχει την επιτυχία στη ζωή σας, κρατώντας στη ζωή τις καλύτερες ανθρώπινες ιδιότητες των απλών ανθρώπων διδάχθηκαν τα γεγονότα |


 Η θεότητα όλων των μάντρα


Στη θεϊκή μας θρησκεία, 33 τύποι θεών [εξοχικό σπίτι] θεωρούνται θεοί. Διαφορετικά βεδικά μάντρα συνταγογραφούνται για κάθε θεό στα Βεδικά άσματα. Όπως και η μητέρα του Adi Shakti Gayatri, η Gayatri Mantra είναι ο Λόρδος Savita [Sun]. Ομοίως, καθορίζεται και η μάντρα κάθε θεότητας. Όταν ένας αιτών μητέρες λατρεία του Gayatri, τότε γίνεται ενσωματωθεί ζωή αόρατες ακτίνες, αναζητητής του ήλιου, η οποία ενισχύει τις ψυχές του αιτούντος, και προωθεί τη δύναμη της ζωής | Η επίδρασή του είναι ότι ο άνθρωπος αρχίζει να περπατάει στην αληθινή πορεία και γίνεται ο ακόλουθος της καθαρότητας και της φωτεινότητας. Ομοίως, λατρεύοντας μια θεότητα από ορισμένα μάντρα, ο αναζητητής λαμβάνει διάφορα είδη πρωτόγνωρων δυνάμεων. Με τον οποίο αναπτύσσεται η ζωτικότητα, και ακολουθεί επίσης την καθαρότητα και την ένταση.


 Νομίζω ότι με την κατανόηση του παραπάνω άρθρου πρέπει να έχετε εξοικειωθεί με τη σημασία της λατρείας. Θα είναι μια θαυμάσια εμπειρία να γνωρίζουμε ότι η συνέχιση της λατρείας οποιουδήποτε θεού είναι ο καλύτερος τρόπος για αυτο-βελτίωση.


Iti shriweb = gsirg.com


 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------Comments

Popular posts from this blog

कबिरा शिक्षा जगत् मा भाँति भाँति के लोग।।भाग दो।।

प्रिय पाठक गणों आपने " कबीरा शिक्षा जगत मां भाँति भाँति के लोग ( भाग-एक ) में पढ़ा कि श्रीमती रामदुलारी तालुकेदारिया इण्टर कालेज सेंहगौ रायबरेली की प्रधानाचार्या, प्रबंधक, लिपिकों आदि के द्वारा किस प्रकार शिक्षा सत्र 2015--16 तथा शिक्षा सत्र2014--15 मे किस प्रकार लगभग उन्यासी छात्रों को फर्जी ढ़ंग से प्रवेश दिलाया गया । बाद मे इन्हीं छात्रों को अगले वर्ष इण्टर कक्षा की परीक्षा दिला दी गई। इसके लिए फर्जी कक्षा 12ब3 बनाई गई। बाकायदा फर्जी छात्रों का उपस्थिति रजिस्टर भी बनाया गया। परन्तु सभी छात्रों से प्रथम तथा द्वितीय वर्ष की कक्षाओं मे निर्धारित विद्यालय फीस लेने के बावजूद भी इसका विद्यालय के रजिस्टर पर इन्दराज नही किया गया। यह अनुमानित फीस लगभग साढ़े चार लाख रुपये के आसपास थी जिसे उपरोक्त अधिकारियों / विद्यालय के शिक्षा माफियाओं द्वारा अपहृत / गवन कर लिया hi गया। यथोचित कार्रवाई हेतु इस सम्पूर्ण विवरण को प्रार्थना पत्र मे लिखकर अपर सचिव के क्षेत्रीय कार्यालय इलाहाबाद को दिनाँक 25 /05 2016 को भेजा गया।
अब हम आपको इसके शर्मनाक पात्रों का परिचय करवा देते हैं।
       😢शर्मनाक…

[ q/9 ] Tratamentul; O alternativă unică la sterilizare

web - gsirg.com

 Tratamentul; O alternativă unică la sterilizare

 Fiecare creatură din lume care a venit în această lume, el a câștigat definitiv copilarie, adolescenta, maturitate si batranete | Dintre acestea, dacă părăsim copilăria, atunci în fiecare etapă a vieții, fiecare creatură suferă de dorința sexuală. Cu excepția unui om determinat generație apel la alte creaturi, dar omul este o ființă care, în 12 luni ale anului, 365 de zile, 24 de ore, poate cicălitoare sex în orice moment | Cea mai dificilă sarcină a ființelor umane în această lume este să câștige "Cupid". Fiecare bărbat și femeie din această lume este absorbit de toți muncitorii și începe să facă nenorociri teribile în această lume. Se estimează că doar 70% din criminalitatea mondială este legată de acest lucru.


 Libido o tulburare puternică


  Cauza nașterii diferitelor tipuri de infracțiuni este dorința. Femeile și bărbații care suferă de această dorință sexuală nu ezită să facă diferite tipuri de crime în ac…

पुराने बीजो का संरक्षण

नये खाद्यान्न बीजों या शंकर बीजों के आगमन के साथ खाद्यान्नों का उत्पादन अवश्य बढ़ा है।जिसके लिए हमारे कृषि वैज्ञानिक अवश्य ही बधाई के हकदार हैं।आज हम सवा अरब से अधिक लोगों को भरपेट भोजन देनें के अलावा निर्यात भी कर रहे हैं।जिस कारण हमें अन्तर्राष्ट्रीय स्तर पर अधिक अन्तर्राष्ट्रीय मुद्रा कोष प्राप्त हो रहा है।लेकिन भारतीय किसानों द्वारा अन्धाधुंध यूरिया और अन्य उर्वरकों तथा कीटनाशकों के प्रयोग के कारण कुछ देशों का बासमती चावल के आर्डर वापस लेना पड़ा है।जिसके कारण हमें अन्तर्राष्ट्रीय स्तर पर शर्मिंदगी उठानी पड़ी है।जो अवश्य ही चिन्ता का विषय है।कृषि वैज्ञानिकों द्वारा मृदा जांच द्वारा किसानों को प्रशिक्षित कर आवश्यक रसायनों के प्रयोगों के लिए किसानों को प्रशिक्षित किए जानें की आवश्यकता है।     हमारे पुराने जमाने के किसानों द्वारा पुराने बीजों एवं गोबर की खाद तथा खली से उत्पादित खाद्यान्नों एवं सब्जियों में जो गजब का स्वाद एवं सुगंध मिलती थी वह अब नये बीजों एवं उर्वरकों एवं कीटनाशकों से उत्पादित खाद्यान्नों एवं सब्जियों में नहीं पाई जाती है।वह स्वाद,सोंधापन, सुगंध अब धीरे-धीरे गायब होती …